CAMINS I SENDERS A PEU I AMB BTT.
AMB ELS SEUS TRACKS, DESCRIPCIONS, EXPERIÈNCIES I RECOMANACIONS.

Traductor

dissabte, 24 de juliol del 2010

Carros de Foc 4: Refugi de Colomers- Pic de Montardo 2833m.- R. Joan Ventosa i Calvell

Introducció:
01-07-2010.- Tercera etapa de la nostra ruta. Avui a més de la ruta prevista fem el Pic del Montardo.
Al refugi s'ha dormit bastant bé, habitacions de no massa gent, cosa que evita bastant els sorolls. A l'habitació ens ha tocat el mateix gavatxo que l'altre dia, entra a última hora quant tothom està al llit i a tornat a obrir la finestra, quant s'ha gitat l'he tancat i punt.
Ens aixequem al matí i esmorzem a les 7.30, l'esmorzar es correcte però no gaire abundant. Preparem les coses i sortim a les 8 més o menys.
Descripció:
Sortim del Refugi de Colomers sobre les 8 del matí. El dia està clar i ja no fa fred en aquesta hora. Tenim ganes de natura i muntanya.
Sortida de Colomers
Passem el Pont de fusta i ens dirigim cap a l'esquerra seguint el curs del riu, amunt.
Riu amunt de matinada
Deixem l'Estany Mort a l'esquerra anem per un senderó agradable entre gespa i pedres, gens complicat que es va empinant poc a poc. A la part alta, abans d’arribar al coll, comencem a trobar neu, passem el Lac deth Port de Caldes, gelat i arribem dalt el Coll de Caldes 2566 m.
Dalt el Port de Caldes
Des de aquí la vista es espectacular, ens dirigim baixant per neu cap el mig dels Estanys de Mangades i el del Port de Caldes. Estan molt bonics, envoltats de neu i gelats. Passat l'Estany del Port de  Caldes ens dirigim a la dreta per enfilar directa cap a la muntanya, per pujar entre les Agulles deth Port. Gran pujada molt empinada entre grans roques, te un esforç important però val la pena.
Part de dalt de la pujada entre les Agulles del Port, abaix l'Estany de Caldes
Tenim previst arribar al Montardo per la cara Nord, es diferent. Seguim per darrera del Petit Montardo, hi ha una bona barrancada amb neu, ens posem els grampons, agafem el piolet i ens disposem a passar. Hi ha una caiguda de més de 200 m, amb estanyols al fons i una mica de yuyu.
Passan per darrera del Petit Montardo
Passem per damunt del Circ del Montardo. Després disminueix la pendent, cosa que ens tranquil·litza, encara seguim uns 500 m més per la neu fins arribar al Coll del Montardo on es junta amb la via habitual. Aquí ens traiem els grampons, guardem els piolets i deixem les motxilles a les roques, ja que tornarem a baixar pel mateix lloc.
Enfilem directa al Cim del Montardo, sense complicacions arribem a dalt.
Cim del Montardo amb l'Aneto entre mig
Bones vistes, la vall amb Arties al fons, el Pirineus Aragonès amb l'Aneto, el Circ del Montardo, llacs diversos per tot arreu i més.
Després de disfrutar-lo, baixem fins el coll, recollim les motxilles i per la via habitual baixem cap el coll de Oelhacrestada. Aquí trobem tres direccions, una a l'esquerra direcció al Port de Caldes per anar a Colomers, dos recta per anar cap a Ventosa, i tres a la dreta cap a la Restanca. Si esteu fent Carros amb forfait heu de baixar a Restanca per segellar.
Anem cap al Refugi de Ventosa. Passem a tocar de l'Estany des Monges, encara està força glaçat, en alguns llocs més de 25 cm de gel, es meravellós.
Estany de Monges gelat
Seguim pel costat Oest de l'Estany de Mangades, baixem per una pala nevada, al costat d'un riuet amb cascada, després diversos Llaguets.
Quant arribem al Estany Clot hem de creuar el riu i anar a l'esquerra, ull! es fàcil confondre’s i anar a la dreta.
Pugem i planegem una mica entre  roques, per arribar finalment al Refugi de Ventosa.
Refugi Ventosa i Calvell
Deixem les coses i anem al riu a refrescar-nos les cames. A estat un bon dia. Després dutxa, a sopar a les 7 i a dormir a les 10.
Mapa:
Mapa 3D:
Perfil:
 Dades tècniques:
Distància: 11,78 km.
Desnivell +: 918 m.
Desnivell -: 870 m.
Temps en moviment: 5 h. 33'

 
Descarregar el Track: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=1049627


Punts d’interès:
Refugi de Colomers
Port de Caldes
Estanys de Caldes i de Mangades
Pic de Montardo
Estany de Monges
Refugi Joan Ventosa i Calvell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada