CAMINS I SENDERS A PEU I AMB BTT.
AMB ELS SEUS TRACKS, DESCRIPCIONS, EXPERIÈNCIES I RECOMANACIONS.

Traductor

dijous, 28 d’abril de 2011

Cuevas de Cañart- Corral del Terrero- Puente Natural- El Estrecho- Cuevas de Cañart

Introducció:
27-03-2011.- Fem un segon dia de ruta per la zona de Cuevas. Ahir varem anar cap el nord, avui anem cap el sud per recórrer els territoris més baixos i humits de la comarca.
Hem fet un circuit bastant llarg i exigent per poder recórrer els paratges naturals i geològics espectaculars que ens ofereix el territori.
El dia ens ha respectat i hem pogut acabar bé l'excursió.

Com arribar-hi:
Sortim de Tarragona per la carretera de Reus, seguim direcció Falset, d'aquí a Alcañiz. Ara agafem cap a Teruel, després cap a Calanda on agafarem cap a Mas de las Matas i Castellote.
Abans d'arribar-hi trobem un creuament cap a Seno i al cap d'una estona girem a l'esquerra cap a Cuevas de Cañart.

Ruta:
Cuevas de Cañart- Corral del Terrero- El Carrascal- El Higueral- Puente Natural- La Algecira- Ladruñan- Crespol- El Estrecho- Cuevas de Cañart.

Descripció:
07:24 (0,0km) 834m.- Sortim de Cuevas per la cara sud, passem per sota de l'Arc romànic de l'entrada del poble i ens dirigim cap el Estrecho.
Als pocs metres trobem uns indicadors de PR, ratlles blanques i grogues, a la dreta i baixem fins el barranc, el passem per unes fustes i ens dirigim recta cap a la muntanya.
El sender puja directa, nosaltres fem una mica de gir cap a l'esquerra ja que volem buscar una alternativa per si es pot baixar amb bicicleta amb menys pendent, però dalt ens ajuntem igual amb el sender inicial. (No es factible pujar ni baixar amb btt).
Cuevas de Cañart des de el corral del Terrero
07:53 (1,5km)  940m.- Arribem al corral del Terrero, es com un gran Mas abandonat. Seguim amunt a la dreta.
08:05 (2,2km) 1033m.- Arribem a un camí girem a l'esquerra i entrem a un senderó a la dreta altre vegada, que ens porta cap un Mas, si seguim la pista també anirem al mateix lloc.
08:10 (2,5km) 1065m.- Trobem el Mas, el passem i seguim cap uns camps llaurats i cuidats. Els travessem i anem a agafar el camí que hem deixat abans.
08:29 (4,0km) 1110m.- Arribem a una pista ample, anem a l'esquerra. Als 300m girem a la dreta per una camí que està poc marcat, porta cap a uns camps llaurats per la zona del Carrascal. Anem seguint un caminet i senderó una mica perdut que ens portarà a un altre pista que passa per l'altre costat de la Sierra de la Garrocha.
08:56 (5,8km) 1131m.- Arribem a l'altre pista, girem a l'esquerra. Anem baixant cap una zona més arbrada i boscosa.
09:02 (6,3km) 1082m.- Trobem un camí a la dreta, està ple de arbrat tallat, l'agafem i seguim avall. El camí fa varies ziga-zagues i continua baixant, trobem alguna cruïlla que no l'agafem.
Per allí hem de baixar
09:23 (7,9km) 947m.- Arribem al punt més baix del camí, abans de començar la pujada, el deixem i anem directa a una barrancada que es veu a la dreta i que volem agafar per baixar cap a una pista que passa per sota. El camí ens l'inventem per que no existeix. Anem recta al salt d'aigua.
09:30 (8,1km) 888m.- Hem fet una forta baixada per on hem pogut. Estem al salt d'aigua per on volíem baixar, però te un desnivell considerable i no tenim cordes. Per seguretat anem a buscar un altre lloc per baixar.
Decidim anar amunt a l'esquerra i baixar per un roquer. La  pujada es molt forta i sense camí.
Pujada per la serra de la Garrocha
09:39 (8,4km) 956m.- Estem dalt de tot, ens disposem a baixar, es molt complicat i una mica perillós. Anem amb molta compte.
Hem baixat de dalt de tot
09:51 (8,7km) 863m.- Arribem baix al camí. hem de saltar unes tanques metàl·liques que han instal·lat. Anem a la dreta, molt prop està el Mas de la Tejeria, passem pel costat i anem avall a l'esquerra.
Passem un rierol i pugem fins el corral de Bielsa.
Refugi del corral de Bielsa
10:03 (9,4km) 863m.- Corral de Bielsa. Ara està condicionat com un Refugi de muntanya on es pot dormir i estar. Seguim per l'esquerra del Refugi avall seguint el barranc i les marques de GR vermelles i blanques.
També hi han indicadors direcció el Puente de Fonseca.
Senyals curioses
10:30 (11,1km) 674m.- Trobem un pal indicador, seguim direcció Puente de Fonseca, l'anem a veure. Després haurem de tornar enrere cap aquest lloc per anar direcció Ladruñan.
10:34 (11,4km) 655m.- Arribem al Puente de Fonseca o Puente Natural.
Aquí parem a esmorzar uns 15'. Després tornaren enrere fins els pals indicadors que hem deixat avanç.
10:55 (11,9km) 650m.- Arribem a l'alçada d'una pressa, hi ha un salt d'aigua.
Pressa i salt d'aigua hidroelèctric
11:00 Anem pel costat d'un canal que passa per una estació hidroelèctrica. Anem seguint el curs del riu Guadalope en alçada.
Canal de reg
11:39 (15,5km) 513m.- Deixem el senderó i fem cap a un camí més ample. Seguim recta per la llera del riu. Veiem a l'esquerra les cases de La Algecira.
Anem pel costat del riu fins a La Algecira
11:54 (16,7km) 604m.- Trobem un pal indicador, anem amunt direcció Ladruñan, es un camí, sender molt pedregós i trencat.
Gr camí de Ladruñan
12:16 (18,2km) 679m.- Deixem el camí per on anem i girem fort a l'esquerra. Pugem a la pista ample que hi ha dalt. Anem a la dreta fins la cruïlla de la carretera que va al poble. Aquí anem cap avall a la dreta.
12:21 (18,6km) 687m.- Trobem pals indicadors i cartells, anem a l'esquerra seguint el GR direcció Crespol i Las Cuevas de Cañart.
Poble de Crespol
12:25 (19,0km) 677m.- Trobem el poble de Crespol, seguim pel camí fins la sortida del poble. Aquí deixem el Gr i agafem un senderó recta a l'esquerra.
Seguim un tub d'aigua semi enterrat, anem pel costat esquerra del barranc del Estrecho.
Seguim un sender que de vegades sembla que es perdi però segueix pel mateix costat.
12:45 (20,3km) 690m.- Arribem a un punt on s'ha de canviar de costat a la força. Passem i seguim igual pel senderó sense anar a buscar la pista.
12:53 (20,8km) 708m.- Arribem a la pista, al costat del Estrecho. Passem l’ Estrecho i ja seguim la pista principal de pujada cap el poble.
El pas del Estrecho
13:16 (22,8km) 802m.- Las Cuevas de Cañart, fi de l'excursió. Hem acabat amb un bon dia una bona excursió.
Arribada al Arc del Triomf de Cuevas de Cañart
Mapa:
Mapa 3D:
Perfil:
Dades tècniques:
Distància: 23,1 km
Desnivell: 944 m
Dificultat: Moderada
Temps total: 5:56 h
Temps en Moviment: 5:33 h

Nota:
Al km 8,1- 8,4, per baixar el barranc, quant hem estat baix, hem vist que probablement, anant a la dreta, seguint les corbes de nivell, haguéssim pogut baixar més còmodament i amb menys perill. S'ha de comprovar.
Si no es fa això, no hi ha camí que baixi, s'ha de fer una volta de bastants km.

Descarregar el Track: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=1653151

Punts d’interès:
Cuevas de Cañart
Puente de Fonseca o Puente Natural
Central Hidroelèctrica
riu Guadalope
La Algecira
Ladruñan
El Estrecho
Vistes especials en tot el recorregut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada