CAMINS I SENDERS A PEU I AMB BTT.
AMB ELS SEUS TRACKS, DESCRIPCIONS, EXPERIÈNCIES I RECOMANACIONS.

Traductor

diumenge, 17 de març de 2013

Cursa de muntanya La Portella 2013.

Introducció:
10-03-2013.- Avui he fet la primera cursa de muntanya de la temporada o potser puc dir de la meva vida.
Havia fet algun duatló de muntanya, algunes curses de Btt i alguna cursa a peu per asfalt, però poca cosa.
El meu amic Toni m'ha enganyat, o m'he deixat enganyar, per fer-ne algunes aquest any.
La primera l'he trobat bastant dura, ja m'ho pensava, però potser no tant.
El vent a les parts altes ens ha afectat, havia moments que ens tirava cap el costat i ens feia sortir del sender, i el grau del  desnivell, tant de pujar, com baixar, ha estat molt important.
Només cal dir que les meves pulsacions màximes son 167, i durant tota la cursa he tingut unes pulsacions mitges de 163, el 95%.
Al final he arribat com he pogut, encara que la classificació no ha estat del tot malament.
El circuit no ha estat per tots igual, ja que alguns ens hem trobat amb una circumstància interessant. Després de baixar de la Portella per un seder, al arribar a la pista, les cintes les veies a l'esquerra i agafaves un altre sender per baixar un barranc i a la pista més avall. Doncs en aquest tram i havia un rusc d'abelles, a alguns els han avisat i els han fet desviar per la pista, i a altres que no ens han avisat, com a mi, ens han picat.
Ha estat tota una experiència, veure els de la creu roja corrent seguits per les abelles i els corredors donant-nos cops al cap, al cos i a tot arreu.
Al arribar al avituallament una mica d'aigua pel cap i a córrer. Jo només m'he escapat amb una picada darrera l'orella. Al acabar el Tony m'ha tret un agulló que encara tenia clavat.


La Cursa:
Sortim d'Hospitalet per pista amb pujada suau, el ritme de davant es fortet, el Tony se'n va una mica, poso el meu ritme, passem les tres carreteres i arribem a peu de muntanya.
km. 2,8, ara per sender, es va empinant progressivament. Vaig amb les pulsacions disparades, 169ppm i portem només 15', el que queda encara.
Baixo una mica la marxa, però clar no gaire, i això es va empinant cada vegada més, veurem com acabarem.
La pujada es forta 340m en 2,5km, Coll de Puntalt, estem pel km. 5,3.
Girem a l'esquerra i amunt, una grimpada per un sender obert i equipat amb una cadena, 50m i arribem dalt la Serra.
Es redueix la inclinació i podem córrer una mica, el sender molt pedregós i trencat, vaig saltant com les cabretes.
Al arribar al Pla de la Mola, girem a la dreta i tenim la primera baixada, te un desnivell important.
En aquest punt la cursa està estirada, cadascú te el seu lloc i vas quasi tota l'estona amb els mateixos, ara baixa i et passo Jo, ara puja i hem passes tu i així tota l'estona.
Coll de les Portes, un repechonet curt, i ara sí, forta baixada tècnica i llarga. Se't posen les cames dures, amb 800 m en baixem més de 200 de desnivell.
km 8,3, arribem baix el barranc, ara uns puja baixa per sender, per anar a buscar la pujada de la Portella.
Travessem un camí, hi ha un avituallament, anem a fer l'última pujada.
Camí ample, trencat, pedregós, Jo ja no puc córrer, veig que tots anem igual, caminar ràpid i fort amunt. Faig algun intent però res fins arribar dalt.
km 10, La Portella, en 2,3km hem fet 270m de desnivell.
Ara ja tot avall, iniciem per pista molt solta i perillosa, als 200m sender a l'esquerra i avall, altre vegada a fer la cabra, tècnic, empinat i perdedor, hi ha moments que no se per on vaig.
km 11,4, arribo a una pista, veig les cintes a l'esquerra més amunt, vaig a buscar-les. Sender a la dreta i avall fort altre vegada. En aquest punt es on a alguns els han avisat i han anat a la dreta cap a la pista. A mi i molts d'altres ens ha passat l'anècdota de les abelles que he explicat.
km 12'3, pista principal, aquí ens ajuntem amb els que s'han desviat. Uns han fet per la pista una mica més distància i més ràpida, i d'altres pel sender més tècnic, lent i amb picades d'abelles.
Ara 4km de pista de baixada que es fa llarguíssima, dones voltes cap aquí, cap allà no s'acaba mai. Vaig trotant com un zombi, no puc apretar, ni canviar de ritme, res de res.
Per fi l'arribada.
A estat molt divertida, dureta però m'ho he passat força bé.

El temps ha estat de 1h. 55' 08", i he quedat el 33,34,35,36 a la classificació general, es que no se per quin motiu ha anat canviant la clasificació des de l'arribada. El meu amic Toni ha fet 1h. 54' 02", m'ha tret 1 minut 6" i ha quedat el 29 de la general.

Ara ha seguir entrenant i la pròxima la de Bràfim del dia 7 d'abril.

Algunes fotos:


Mapa:

Mapa3D:


Perfil:


Dades tècniques:

Distància: 16,2 km.
Desnivell +: 939 m.
Desnivell -: 939 m.
Dificultat: Alta.
Temps: 1h 55' 08"

Descarregar el Track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4129403
El Track es el de l'organització, ja que jo no portava el GPS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada