CAMINS I SENDERS A PEU I AMB BTT.
AMB ELS SEUS TRACKS, DESCRIPCIONS, EXPERIÈNCIES I RECOMANACIONS.

Traductor

dijous, 17 de març de 2011

Prades circular nevat

Introducció:
05-03-2011.- Després de la gran nevada que ha fet aquesta setmana, hem decidit anar a Prades ja que no tindrem gaires ocasions de trobar-ho com avui.
En principi em pensava que a la part solana no hi hauria gaire neu i que podríem caminar bé, però la sorpresa a estat la gran quantitat de neu que hem trobat en tota la ruta.
Un dia agradable que després s'ha ennuvolat bastant i ha fet una mica de fresca,  però no ens hem mullat.

Com arribar-hi:
Agafem la carretera de Reus, Seguim pel cinturó direcció Falset. Agafem la cruïlla d'Alforja, pugem el coll d'Alforja, seguim cap a Cornudella, després per la mateixa carretera direcció Albarca on agafem el desviament a la dreta cap a Prades. Aparquem a l'entrada del poble.
Des de Tarragona hem tardat 1 h. aprox.

Ruta:
Prades- Erm. S. Antoni- Erm. S. Roc- Erm. Mare de Déu de l'Abellera- Roca dels Corbs- Pla de les Freixes- Coll del Serafí- Coves del Pere- Tossal de la Baltasana (no acabem de pujar dalt)- Coll del Bosc- GR Prades.

Descripció:
08:47 (0,0km) 951m.- Sortim de Prades pel camí de darrera del restaurant a la dreta.
09:52 (0,4km) 949m.- Arribem a l'Ermita de Sant Antoni. Seguim una mica per la pista i després agafem un senderó a la dreta que puja una mica. Arribem a la pista formigonada principal, la travessem i seguim pel senderó de la dreta.

Ermita de Sant Antoni
09:15 (1,4km) 1011m.- Arribem a l'Ermita de Sant Roc, seguim la pista ample fins l'Abellera.

Camí de l'Ermita de Sant Roc
09:23 (1,9km) 984m.- Ermita de la Mare de Déu de l'Abellera. Està tancada normalment i no es pot accedir. Des de l'ermita agafem un senderó que baixa per la dreta i que passa per sota d'ella. Senderó molt bonic, humit amb bastant vegetació que val molt la pena passar-hi.

Ermita de la Mare de Déu de l'Abellera
09:41 (2,6km) 964m.- Veiem la roca dels Corbs. Sortim del sender per anar per un camí més ample. Passem pel Pla del Freixes, temin bones vistes de la vall de Capafonts. Seguim pel costat de la casa Pocurull, està abandonada.

Sender de sota l'Ermita
10:14 (4,0km) 996m.- La pista gira fort a l'esquerra, seguim per un senderó recta, tallem la corba fins la pista altre vegada.
10:23 (4,5km) 1032m.- Cruïlla de camins, anem cap a la dreta.
10:27 (4,7km) 1032m.- Coll del Serafí seguim recta, baixem una mica i als 100 m. anem per la pista cap dalt a la dreta. Seguim la pista principal.
10:44 (5,5km) 1110m.- Arribem a una bifurcació, hi ha un indicador, agafem recta a l'esquerra per la pista, direcció les Coves del Pere.

Camí de les Coves del Pere
10:56 (6,1km) 1140m.- Coves del Pere. Parem a esmorzar uns 20', es un bon lloc ja que cauen algunes gotes. A les 11:20 continuem la ruta, baixem al camí i al seguim cap a la dreta.

Esmozant a les Coves del Pere
11:33 (6,8km) 1128m.- Arribem a una cruïlla, hi ha un pal indicador anem a l'esquerra direcció el Tossal de la Baltasana.

Camí principal, anem cap el Tossal
11:40 (7,1km) 1124m.- Cruïlla del Tossal, anem a l'esquerra cap amunt, hi ha una cadena, trobem molta neu. Nosaltres donem la volta i baixem ja que no sabem com estarà la baixada pel senderó de l'altre costat.
El que s'ha de fer habitualment es acabar de pujar al Tossal ja que hi han molt bones vistes des de dalt, i després baixar pel senderó marcat com GR per l'altre costat ja que es  passa entre bosc i es molt maco, després empalma altre cop amb el Track prop del Coll del Bosc. El temps i la distància no difereixen gaire del que hem fet.
11:55 (7,9km) 1067m.- Coll del Bosc, trobem una bassa i un sender a la dreta que baixa cap el Tillar.
Nosaltres anem a l'esquerra seguint els indicadors de GR cap a Prades.

Gr que baixa a Prades
12:10 (8,9km) 1034m.- El camí principal gira fort a l'esquerra, seguim pel senderó GR que trobem recta davant nostre. Primer planeja una mica i després ja baixa per un sender estret i una mica embolicat, però sense pèrdua, no el deixem fins arribar al poble.

12:41 (10,4km) 934m.- Hem arribat a Prades, anem cap a la plaça del poble i donem per acabada la bonica excursió.

Aquest es el Paco
Aquesta la Tere
Aquests dos el Jesús i la Montse
Junt amb mí som els 5 que hem fet l'excursió

Mapa:
Perfil:
Dades tècniques:
Distància: 10,53 km.
Desnivell +: 358 m.
Dificultat: Baixa
Temps total: 3:54 h.
Temps en Moviment: 3:27 h.

Descarregar el Track : http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=1544739


Punts d’interès:
Prades
Ermita Sant Antoni
Ermita Sant Roc
Ermita de la Mare de Déu de l'Abellera
Roca dels Corbs
Pla del Freixes
Coves del Pere
Tossal de la Baltasana
GR de baixada a Prades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada